E-learning

Wat weet jij over therapeutisch overbruggen van antistolling? Wanneer schrijf je welke antibiotica voor en wanneer mag een patiënt switchen van intraveneus naar oraal? Welke medicatie geeft QTc-tijd verlenging? En hoe zat het ook alweer met de pijnladder?

Het Amsterdam UMC vindt het belangrijk dat elke arts met voldoende voorschrijfkennis van start gaat binnen ons ziekenhuis. Om daarbij te helpen is er een e-learning ontwikkeld over vier belangrijke thema’s: antibiotica, antistolling, pijnstilling en psychofarmaca. De e-learning duurt ongeveer 30 minuten per onderwerp (2 uur totaal).

Per augustus 2019 is deze e-learning verplicht voor alle nieuwe arts-assistenten. Ook voor collega’s die langer in dienst zijn (of eerder zijn geweest) wordt de e-learning van harte aanbevolen.

Deze cursus is ontwikkeld door het Klinische Farmacologie Consultteam, in samenwerking met het antibioticateam (A-team) en verschillende medisch specialisten. Het Klinische Farmacologie Consultteam is een multidisciplinair team en biedt hulp bij het veilig voorschrijven van medicatie – tijdens onderwijsmomenten, bij grote visites en in consultatie. Daarnaast  bieden we handige beknopte richtlijnen en applicaties aan op www.farmacopedia.nl.

Interesse? Neem contact op via kf-consult@amsterdamumc.nl of bezoek onze site www.farmacopedia.nl.

Met vriendelijke groet,
Rashudy Mahomedradja, apotheker
Magali Heijkoop, apotheker
Lieke Roest, apotheker
Sabrine Douiyeb, arts A-team en F-team
Chiel Bakkum, arts-onderzoeker, docent en F-team
Marianne Kuijvenhoven, ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog
Patty Teeuwisse, ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog
Kim Sigaloff, Internist-infectioloog
Michiel van Agtmael, Internist-infectioloog en klinisch farmacoloog.