Skip to main content

E-learning

Wat weet jij over therapeutisch overbruggen van antistolling? Wanneer schrijf je welke antibiotica voor en wanneer mag een patiënt switchen van intraveneus naar oraal? Welke medicatie geeft QTc-tijd verlenging? En hoe zat het ook alweer met de pijnladder?

Het Amsterdam UMC vindt het belangrijk dat elke arts met voldoende voorschrijfkennis van start gaat binnen ons ziekenhuis. Om daarbij te helpen is er een e-learning ontwikkeld over vier belangrijke thema’s: antibiotica, antistolling, pijnstilling en psychofarmaca. De e-learning duurt ongeveer 30 minuten per onderwerp (2 uur totaal).

Per augustus 2019 is deze e-learning verplicht voor alle nieuwe arts-assistenten. Ook voor collega’s die langer in dienst zijn (of eerder zijn geweest) wordt de e-learning van harte aanbevolen.

Deze cursus is ontwikkeld door het Klinisch Farmacologisch Consultteam, in samenwerking met het antibioticateam (A-team), de antistollingscommissie en verschillende medisch specialisten. Het Klinisch Farmacologisch Consultteam is een multidisciplinair team en biedt hulp bij het veilig voorschrijven van medicatie – tijdens onderwijsmomenten, bij grote visites en in consultatie. Daarnaast  bieden we handige beknopte richtlijnen en applicaties aan op www.farmacopedia.nl.

Interesse? Neem contact op via [email protected] of bezoek onze site www.farmacopedia.nl.

Met vriendelijke groet,
Magali Heijkoop, apotheker en KF-Consultteam
Lieke Roest, apotheker en KF-Consultteam
Marianne Kuijvenhoven, ziekenhuisapotheker, klinisch farmacoloog en KF-Consultteam
Patty Teeuwisse, ziekenhuisapotheker, klinisch farmacoloog en KF-Consultteam
Ayesha Lavell, arts-assistent interne geneeskunde en KF-Consultteam
Kim Sigaloff, Internist-infectioloog en KF-Consultteam
Michiel van Agtmael, Internist-infectioloog en klinisch farmacoloog