E-learning

Wat weet jij over therapeutisch overbruggen? Wanneer schrijf je welke antibiotica voor? Welke medicatie geeft QTc-tijd verlenging?

Om ervoor te zorgen dat elke arts-assistent met voldoende kennis van start gaat, hebben wij met input van jouw collega’s een e-learning ontwikkeld: ‘Veilig voorschrijven in het ziekenhuis’ Met behulp van filmpjes, interactieve casuïstiek en vragen doe je praktische kennis op over vier belangrijke onderwerpen voor iedere arts-assistent: antibiotica, antistolling, pijnstilling en psychofarmaca. De e-learning duurt ongeveer twee uur, maar je kunt de modules (ca. 30 minuten) ook per stuk afronden. Als je de e-learning volledig hebt afgerond, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Je vindt de e-learning op https://elearning.elevatehealth.eu/

In Amsterdam UMC staat medicatieveiligheid en infectiepreventie hoog op de agenda. Om het voorschrijven van antibiotica en andere medicatie te verbeteren is uit opdracht van de Raad van Bestuur het Antibiotica-team (A-team) en het Farmacotherapie-team (F-team) opgericht. De Raad van Bestuur beveelt je de e-learning van harte aan.

Ben jij een voorschrijfbevoegde medewerker van het Amsterdam UMC (locatie VUmc) en heb je nog geen uitnodiging gekregen voor de e-learning? Mail dan naar farmacotherapieteam@vumc.nl